کرج ، خیابان طالقانی جنوبی ، ابتدای لاله9 ، ساختمان کاشانی
09127691518
ارتباط با ما | 18الي 9

کلیه حسابداران شاغل در موسسات حسابرسی و همچنین حسابداران شاغل در بخش خصوصی و عمومی بمنظور رعایت قوانین ، عرف و مقررات جامعه باید برای رفتار و کردار خود در برابر جامعه حرفه ای حسابداری از یک اصول اخلاقی و حرفه ای صحیح تبعیت نمایند.

اخلاق و آئین رفتار حسابداران حرفه ای

صرفنظر از سلایق متفاوت افراد در برخورد با هر موردی ، شایسته است که اصول اخلاقی و حرفه ای در حسابداری علیرغم ناخوشایند بودن آن حتی با سلایق شخصی فرد ، محترم گمارده شده و شخص حسابدار به آن پایبند و معتقد باشد.بدیهی است هر چقدر این جنبه رفتاری مستحکم تر و جدی تر دنبال شود ،عملا شرایطی بوجود خواهد آمد تا احترام به حرفه حسابداری از سوی یکایک افراد جامعه جا افتد و وقتی این امر میسر گردید آنگاه می توان شاهد رشد حرفه حسابداری در جامعه بود.
طبیعی است بلعکس این موضوع می تواند در اصلی ترین شکل خود به بی اعتمادی جامعه به حرفه حسابداری منتهی گردد.
فارغ از ورود و واکاوی تقسیم بندی فلسفی اخلاق به سه گروه اخلاق تحلیلی یا فرا اخلاق ، اخلاق هنجاری یا دستوری و اخلاق کاربردی ،

حرفه حسابداری در طبقه اخلاق کاربردی قرار می گیرد.ذکر این نکته مهم است که در واقع اخلاق کاربردی ، ادامه همان اخلاق هنجاری یا دستوری می باشد.
برای شناخت اخلاق حرفه ای ، ابتدا باید بدانیم ماهیت حرفه و حرفه ای گری یعنی چه؟
اصولا مشاغلی در زمره حرفه قرار دارند که مبین انجام و عرضه نوع مشخصی از خدمات تخصصی به جامعه بوده و در واقع ارائه این خدمات مستلزم طی نمودن دوره های تخصصی آکادمیک ( دانشگاهی ) و همچنین کسب مهارت و تجربه اندوزی می باشد.یکی از اصلی ترین عواملی که باعث کسب اعتبار اجتماعی برای هر حرفه و همچنین افرادی که به آن حرفه اشتغال دارند ، وجود اصول و ضوابط اخلاقی اختصاصی برای شاغلین آن حرفه و همچنین تشریح چگونگی انجام دادن خدمات در آن حرفه می باشد.
اکنون برای شرح اخلاق و آئین رفتار حرفه ای به یکی از مهمترین بیانیه هایی که توسط کمیته اخلاق حرفه ای فدراسیون بین المللی حسابداران IFAEC می پردازیم.
به مشاغلی تخصصی در زمینه حسابداری ، حسابرسی ، مشاوره مالی و امور مالیاتی که توسط حسابدارانی که مهارت لازم را دارند انجام می شود حرفه حسابداری گفته می شود.
ویژگیهای زیر برای حرفه حسابداری در نظر گرفته شده است:
1 ) خبرگی در مهارتی خاص و مبتنی بر اندیشه که از طریق آموزش ، کارآموزی و تجربه به دست آمده باشد.
2 ) پایبندی اعضا به آئین رفتار و نظام ارزشی مشترکی که توسط مرجع اداره کننده حرفه وضع می شود.
3 ) پذیرش وظیفه و مسئولیت در قبال جامعه در کلیت آن
با توجه به موارد فوق الذکر اکنون می توان به بسط و تشریح حسابدار حرفه ای پرداخت.
حسابدار حرفه ای فردی است که به کار حسابداری می پردازد و با احراز شرایط ورود ، به عضویت یک تشکل حرفه ای حسابداری پذیرفته شده است.
حسابداران حرفه ای معمولا در دو طبقه جهت انجام خدمات حرفه ای حسابداری می توان قرار داد.
1 ) حسابدارانی که خدمات حرفه ای خود اعم از حسابرسی ، مالیات و مشاوره را به عموم عرضه می کنند.
2 ) حسابداران حرفه ای که به صورت موظف ، غیر موظف و یا قراردادی در سازمانها ، موسسات انتفاعی یا غیر انتفاعی اعم از دولتی ، عمومی یا خصوصی اشتغال دارند و در اموری همچون تجارت ، صنعت ، خدمات ، آموزش ، امور عام المنفعه ، مراجع نظارتی یا مراجع حرفه ای به فعالیتهای اجرایی یا غیر اجرایی می پردازند.
3 ) حسابدارانی که نسبت به دعاوی مطروحه در دادگاه ها ، خدمات کارشناسی حسابداری و حسابرسی عرضه می کنند.
حسابدارانی که در طبقه 1 تقسیم بندی فوق اشتغال دارند حسابدار رسمی یا حسابدار مستقل نام دارند و حسابدارانی که در طبقه 2 تقسیم بندی فوق اشتغال دارند تحت عنوان حسابداران حرفه ای شاغل در سازمانهای عمومی و خصوصی یا حسابداران حرفه ای شاغل در صنایع و بنگاه های تجارتی نام گرفته اند و همچنین حسابدارانی که در طبقه 3 تقسیم بندی فوق اشتغال دارند تحت عنوان کارشناس رسمی دادگستری مشغول به خدمت رسانی هستند.
آئین رفتار ، به مجموعه مدونی از احکام اخلاقی آئین رفتار گفته می شود که چگونگی رفتار ، اعمال و مسئولیتهای اعضای یک تشکل حرفه ای را در مقابل جامعه ، در مقابل سایر اعضا و در مقابل اشخاص و موسساتی مقرر می دارد که از خدمات اعضای تشکل استفاده می کنند.
موضوع آئین رفتاری و اخلاقی حسابداری ، موضوعی جدی است که باید برای درک و فهم آن زمان گذاشت.برای اینکه بتوانیم شاهد رشد و گسترش حرفه حسابداری در جامعه باشیم هیچ راهی جز داشتن آئین رفتار حرفه ای و باور و اعتقاد یکایک حسابداران به آن و همچنین وجود تشکل های حرفه ای معتبر و از همه مهمتر داشتن اختیار و مسئولیت از سوی قانون گذار در حوزه حسابداری امری اجتناب ناپذیر است.
دانش آموختگان حسابداری در مقطع کارشناسی با طی نمودن درس هایی همچون جامعه شناسی ، روانشناسی و ...... روبرو هستند ، ولی جای سئوال است که آیا یک حسابدار نباید از چارچوب نظری اخلاقی و حرفه ای حسابداری تحت عنوان آئین رفتار حسابداری آگاهی یابد؟
واقعا کدام مرجع معتبر نقش هدایت دانش آموختگان حسابداری و همچنین شاغلین حرفه حسابداری را به سمت آئین رفتار حرفه ای عهده دار است و چه الزامی برای اینکه بتوان به اتکای آن اطمینان یافت که شخص حسابدار اصلا میداند کیست و چیست وجود دارد؟
متاسفانه ریشه های ناکارآمدی خروجی نظامهای آموزشی در حوزه حسابداری را در طی این سالها باید در اینگونه موارد بررسی نمود.
باید اعتراف نمود که بر اساس مشاهدات میدانی بعمل آمده ، کارفرمایان یعنی همان مدیرانی که حسابداران مشغول خدمت رسانی به آنها هستند ، در خصوص درک و فهم آئین رفتاری حسابداری نه بشکل تئوریک بلکه بشکل واقعی آن ، از ما حسابداران جلوتر هستند.چون واقعیات همیشه بر همه چی حاکم اند.
موسسه خدمات حسابداری افشار محاسب البرز ارائه کننده انواع خدمات تخصصی حسابداری
اخلاق و آئین رفتار حسابداران حرفه ای
موسسه خدمات حسابداری افشار محاسب البرز ارائه کننده انواع خدمات حسابداری در کرج ، امور مالیاتی در کرج ، حسابرسی در کرج و آموزش حسابداری در کرج و دارای اعتبار بالای حرفه ای در میان موسسات حسابداری در کرج ، موسسات حسابرسی در کرج و شرکتهای حسابداری در کرج

  •  
    استان البرز-شهر کرج-خیابان طالقانی جنوبی- ابتدای لاله9 - ساختمان کاشانی-طبقه6-واحد17
  •  
    026-32755590
  •  
    09127691518
  •  
    026-32755590
  •  
QR-Code dieser Seite

امروز 96

دیروز 134

هفته 632

ماه 6526

کل 381706

11 میهمان و 0 عضو آنلاین

© 2020 افشار محاسب . کلیه حقوق این سایت محفوظ است.طراحی سایت توسط آرمان وب

بالا
?