کرج ، خیابان طالقانی جنوبی ، ابتدای لاله9 ، ساختمان کاشانی
09127691518
ارتباط با ما | 18الي 9

سرمایه‌گذاران و اعتبار دهندگان باید از اطلاعاتی که در صورت‌های مالی یک واحد تجاری که از نظام حسابداری واحد تجاری استخراج شده اند ،  برای کمک به ارزیابی آن واحد تجاری به عنوان گزینه‌ای بالقوه برای سرمایه‌گذاری منابع در اختیار خود بهره ببرند.

گذری کوتاه بر برخی از جنبه های تجزیه و تحلیل صورتهای مالی

ذیلا به برخی از تحلیل ها ی مهمی که همگی از محصول نهایی نظام حسابداری یعنی صورتهای مالی یاری میگیرند را شرح خواهیم داد.
1 ) سود خالص و صورت سود و زیان :

در دوران و مقاطع سوددهی کامل، سود خالص نقطه‌ی بسیار مناسبی برای آغاز تجزیه و تحلیل صورت‌های مالی میباشد. عدد نهایی سود خالص در صورت سود و زیان واحد تجاری، تصویر مطلوب و ارزشمندی از سوددهی را به نمایش می‌گذارد. این امر بدین دلیل است که عدد نهایی سود خالص ارزش تمامی درآمدهای واحد تجاری را در برابر تمام هزینه‌های تولید،

استهلاک، مالیات، بهره و سایر هزینه‌های کسر شده از درآمد قرار خواهد داد. با این حال نباید از صورت سود و زیان به عنوان تنها و اصلی ترین منبع برای ارزیابی عملکرد یک واحد تجاری استفاده کرد.
2 ) حاشیه‌ سود عملیاتی :
حاشیه‌ سود عملیاتی یکی دیگر از عوامل و فاکتورهای مهمی است که سوددهی و کارایی یک واحد تجاری را نشان می‌دهد. حاشیه‌ سود عملیاتی مقادیری که واحد تجاری پیش از کسر بهره و مالیات را کسب نموده است را با درآمد حاصل از فروش عملیاتی آن مقایسه و سنجش می‌کند. حاشیه‌ سود عملیاتی به تحلیل‌گران و سرمایه‌گذاران و اعتباردهندگان  بالقوه کمک و یاری می‌کند تا دریابند که مدیران واحد تجاری تا چه اندازه در کنترل هزینه‌ها و ایجاد درآمدهای ایجاد کننده سود و بعبارتی دیگر بازده سرمایه گذاری مرتبط با عملکرد اصلی واحد تجاری، موفق و کارآ بوده‌اند. حاشیه‌ سود عملیاتی بالا نشانه‌ و دلیل محکمی است بر این نکته که واحد تجاری هزینه‌های خود را به خوبی مدیریت کرده و فروش خود را با سرعت بالاتری نسبت به سرعت رشد هزینه‌ها و مخارج افزایش میدهد.
3 ) نسبت‌های مرتبط با سهام :
صورت‌های مالی اساسی یک واحد تجاری می‌توانند برای دستیابی به ارزش سهام و قابلیت سوددهی و بازدهی آن مورد استفاده‌ سهامداران قرار گیرند. در فرایند دستیابی به ارزش سهام شرکت معیارهای و عوامل متنوعی مرتبط هستند.
4 ) 
سود هر سهم :
سود یا عایدی هر سهم شاخص مهمی است که به سرمایه‌گذاری مربوط می‌شود و سوددهی و بازدهی یک واحد تجاری را برای هر سهم نمایش می‌دهد.
5 ) 
نسبت قیمت به درآمد هر سهم :
 نسبت قیمت به درآمد هر سهم( P/E ) ، سود هر سهم را در مقام مقایسه با قیمت سهام جاری قرار می‌دهد تا از این طریق بتواند تا حدی به ارزش‌گذاری صحیح‌تر و کارآمدتر واحد تجاری بپردازد.
6 ) 
نسبت قیمت به ارزش دفتری :
 نسبت قیمت به ارزش دفتری به عنوان یکی از اصلی ترین  ارزش های بنیادی برای سرمایه‌گذاران در نظر گرفته شده است چرا که این نسبت ارزیابی بازار از واحد تجاری را با ارزش واقعی آن مقایسه و تحلیل مینماید.
7 ) 
نسبت پرداخت سود سهام :
نسبت پرداخت سود سهام یکی دیگر از معیارهای اصلی و ارزشمند و مفید برای تجزیه و تحلیل صورت‌های مالی اساسی است. نسبت پرداخت سود سهام می‌تواند میزان رشد واحد تجاری، ثبات آن و سود پرداخت شده به سهامداران را نمایش و ارائه دهد. نسبت پرداخت سود سهام درصدی از درآمد واحد تجاری را که در قالب سود سهام به اعتباردهندگان و سرمایه‌گذاران در سهامِ واحد تجاری پرداخت شده را نمایش می‌دهد. هر چقدر نسبت پرداخت سود سهام بالاتر باشد، در نتیجه اعتماد بیشتری به درآمدهای واحد تجاری در مورد مدیریت ثبات پرداخت سودِ ایجاد شده و پایداری بیشتری برای واحد تجاری درنظر گرفته خواهد شد.
8 ) 
سود انباشته :
 سود انباشته، مبین آن مقدار از سودی است که به صورت سود سهام به سهامداران پرداخت نگردیده است. سود انباشته نشان دهنده این است که کدام بخش از سودهای واحد تجاری در راستای توسعه‌ و پایداری تجارت آن قابل سرمایه‌گذاری مجدد در چرخه فعالیت واحد تجاری میباشند.
9 ) 
ترازنامه :
اجزای دارایی‌ها و بدهی‌ها واحد تجاری در ترازنامه ارائه میگردند. این صورتهای مالی اساسی یک تصویر آنی و سریع از وجود سلامت کلی واحد تجاری را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌دهد. ترازنامه علاوه بر این تصویری جامع و مشروح از وضعیت بدهی‌های واحد تجاری را به تصویر میکشد.
10 ) 
نسبت‌های بدهی :
نسبت‌های‌های بدهی همانند نسبت جاری، که می‌توانند با استفاده از اطلاعات مفید و تاثیر گذار  ارائه شده در صورت‌های مالی محاسبه شوند، تحلیل‌گران را قادر می‌سازند تا به بدهی‌های پرداخت نشده خود واکاوی کنند.
11 ) 
هزینه‌های سرمایه‌ای :
هزینه‌های سرمایه‌ای بالا قادرند در ارزیابی وضعیت مالی جاری واحد تجاری و پتانسیل‌های رشد و کارآمدی آن مورد استفاده اعتباردهندگان ، سرمایه گذاران و کلیه ذینفعان واحد تجاری قرار گیرد.
تمامی مواردی که در بالا بدان اشاره شد مواردی است که لازمه آن وجود یک نظام صحیح و اصولی حسابداری را میطلبد. هر چقدر در فرآیند استقرار نظام حسابداری بصورت کارآمد و موثر عمل شود طبیعتا کارکرد مکانیزم نظام حسابداری بصورت موثر و کارآ خواهد بود و در نتیجه اجرای فرآیند اصولی نظام حسابداری می توان انتظار بجایی از خروجی نظام حسابداری تحت عنوان صورتهای مالی را انتظار داشت.

موسسه حسابداری افشار محاسب البرز مجری انواع خدمات حسابداری در کرج
گذری کوتاه بر برخی از جنبه های تجزیه و تحلیل صورتهای مالی
موسسه حسابداری افشار محاسب البرز ارائه کننده بهترین خدمات حسابداری در کرج ، امور مالیاتی در کرج ، حسابرسی در کرج و خدمات آموزش حسابداری در کرج دارای اعتبار حرفه ای بالا در میان تمامی موسسات حسابداری کرج ، موسسات حسابرسی کرج و شرکتهای حسابداری کرج

  •  
    استان البرز-شهر کرج-خیابان طالقانی جنوبی- ابتدای لاله9 - ساختمان کاشانی-طبقه6-واحد17
  •  
    026-32755590
  •  
    09127691518
  •  
    026-32755590
  •  
QR-Code dieser Seite

امروز 124

دیروز 154

هفته 1831

ماه 5127

کل 387088

19 میهمان و 0 عضو آنلاین

© 2020 افشار محاسب . کلیه حقوق این سایت محفوظ است.طراحی سایت توسط آرمان وب

بالا
?