کرج ، خیابان طالقانی جنوبی ، ابتدای لاله9 ، ساختمان کاشانی
09127691518
ارتباط با ما | 18الي 9

موضوع مالیات اجاره یکی از کاربردی ترین موضوعاتی است که شرکتها با آن روبرو هستند و متاسفانه بدلیل عدم درک صحیح مودی از آن یکی از آسیب های مالیاتی است که بشما وارد می گردد.
این موضوع را بترتیب از 5 زاویه ذیلا بررسی خواهیم نمود :

مالیات اجاره


1 - مالیات اجاره چیست ؟
مادة 52 قانون مالیاتهای مستقیم درآمد شخص حقيقي يا حقوقي  ناشي از واگذاري ‌حقوق خود نسبت به املاک واقع در ايران پس از کسر معافيت‌هاي‌ مقرر در اين قانون مشمول ماليات بر درآمد املاک مي‌باشد.

2 - درآمد مشمول مالیات چیست ؟
مادة 53 قانون مالیاتهای مستقیم درآمد مشمول ماليات املاکي که به اجاره واگذار مي‌گردد عبارت است از کل مال‌الاجاره، اعم از نقدي و غيرنقدي، پس‌از کسر بيست و پنج درصد بابت هزينه‌ها و استهلاکات و تعهدات ‌مالک نسبت به مورد اجاره‌.
3 - مبنای تعیین درآمد اجاره املاک چیست ؟
مادة 54 قانون مالیاتهای مستقیم مال‌الاجاره از روي سند رسمي تعيين مي‌شود و درصورتي که اجاره ‌نامة رسمي وجود نداشته باشد يا از تسليم سند يا رونوشت آن خودداري گردد و يا موجر علاوه بر اجاره بها وجهي به ‌عنوان وديعه يا هر عنوان ديگر از مستأجر دريافت نموده باشد، ميزان ‌اجاره‌ بها براساس املاک مشابه تعيين خواهد شد.
4 - نرخ محاسبه مالیات اجاره چقدر است ؟
مادة 131 ـ نرخ ماليات بر درآمد  اشخاص حقيقي به استثناي ‌مواردي که طبق مقررات اين قانون داراي نرخ جداگانه‌اي مي‌باشد به ‌شرح زير است‌:
حالت اول: چنانچه درآمد اجاره مربوط به اشخاص حقیقی باشد ماده ۱۳۱ قانون مالیات های مستقیم تعیین می کند که اشخاص حقیقی باید با چه ضریبی مالیات پرداخت کنند:
۱ – اگر درآمد مشمول مالیات برای اشخاص حقیقی در سال تا ۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال باشد، ۱۵٪ 
۲ – اگر از ۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال تا ۱،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال باشد، ۲۰٪ 
۳ – اگر بیشتر از ۱،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال باشد، ۲۵ ٪ 
نکته ۱ : برای درآمد مشمول مالیات بالای ۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰ به صورت پلکانی محاسبه می شود.
حالت دوم: چنانچه درآمد اجاره مربوط به اشخاص حقوقی باشد مالیات مربوطه به استناد ماده ۱۰۵ قانون مالیات های مستقیم می بایست به نرخ ۲۵ % محاسبه شود.
نکته ۲ : از آنجایی که مالیات اجاره از جمله مالیات های تکلیفی است و در واقع توسط شخص دیگری از مودی وصول و به سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت می شود لذا قانون مستأجر را مکلف کرده است که از اجاره پرداختی به موجر (صاحب ملک) مالیات اجاره را کسر کند و مابقی اجاره را به موجر پرداخت کند. بنابراین در بحث اجاره یک کسرکننده داریم که مستأجر است و یک مؤدی که موجر است.
نکته ۳ : مستأجر موظف است مالیات اجاره را به صورت ماهیانه پرداخت کند، یعنی برای هر ماه باید تا پایان ماه بعد مالیات به حساب سازمان امور مالیاتی واریز شود و اگر پرداخت مالیات ماهانه از موعد مقرر تجاوز کند ماهیانه به میزان ۲ ٪ مالیات جریمه می شود.
5 - نحوه پرداخت مالیات اجاره چگونه است ؟
مادة 80 ـ مؤديان موضوع اين فصل مکلف اند  اظهارنامة مالياتي ‌خود را روي نمونه‌اي که از طرف سازمان امور مالياتي کشور تهيه و در دسترس آنها قرار مي‌گيرد تنظيم و در مورد حق واگذاري ‌محل و نيز مؤديان موضوع مادة 74 اين قانون تا سي روز پس از انجام معامله و در ساير موارد تا آخر تيرماه  سال بعد به انضمام ‌مدارک مربوط به  ادارة امور مالياتي محل وقوع ملک تسليم و ماليات متعلق را طبق مقررات پرداخت نمايند
.

موسسه حسابداری افشار محاسب البرز مجری انواع خدمات حسابداری در کرج
مالیات بر اجاره موضوع ماده 53 ق م م
موسسه حسابداری افشار محاسب البرز ارائه کننده بهترین خدمات حسابداری در کرج ، امور مالیاتی در کرج ، حسابرسی در کرج و خدمات آموزش حسابداری در کرج دارای اعتبار حرفه ای بالا در میان تمامی موسسات حسابداری کرج ، موسسات حسابرسی کرج و شرکتهای حسابداری کرج

  •  
    استان البرز-شهر کرج-خیابان طالقانی جنوبی- ابتدای لاله9 - ساختمان کاشانی-طبقه6-واحد17
  •  
    026-32755590
  •  
    09127691518
  •  
    026-32755590
  •  
QR-Code dieser Seite

امروز 119

دیروز 154

هفته 1826

ماه 5122

کل 387083

16 میهمان و 0 عضو آنلاین

© 2020 افشار محاسب . کلیه حقوق این سایت محفوظ است.طراحی سایت توسط آرمان وب

بالا
?