کرج ، خیابان طالقانی جنوبی ، ابتدای لاله9 ، ساختمان کاشانی
09127691518
ارتباط با ما | 18الي 9

دومین استاندارد از مجموعه استانداردهای حسابداری ، استاندارد شماره 2 تحت عنوان صورت جریان وجوه نقد ارائه گردیده است.این استاندارد در 19 بخش کلی ارائه شده است.در 17 بخش اول به توضیحات کامل در خصوص نحوه بکارگیری این استاندارد پرداخته شده و در 2 بخش آخر تاریخ اجرا و مطابقت با استانداردهای بین المللی حسابداری مورد اشاره قرار گرفته است.

استانداردهای حسابداری ( 2 ) صورت جریان وجوه نقد

اکنون به معرفی بخشهای مختلف این استاندارد می پردازیم.
1 ) مقدمه : در این بخش ارتباط بین سودآوری و و میزان توان آن در ایجاد وجه نقد و همچنین کیفیت سود تحصیل شده در واحد تجاری با موضوع تحقق جریانهای وجوه نقد مورد تاکید قرار گرفته است. همچنین تاکید بر روی نفش مباشرتی مدیریت واحد تجاری از میزان ارزیابی مخاطرات و فرصتها

که ارتباط زیادی با ایجاد جریانهای نقدی وجوه نقد و در مقابل آن جریانهای وجوه نقد خروجی گردیده است.در ادامه به این نکته پرداخته میشود که صورت جریان وجوه نقد بتنهایی در خصوص ارزیابی جریانهای آتی وجوه نقد نمی تواند کافی باشد و برای رفع این نقص ، استفاده تواما صورت جریان وجوه نقد به همراه ترازنامه و صورتهای عملکرد مالی توصیه شده است. قابلیت مقایسه ای بودن اطلاعات واحد تجاری با سایر رقباء بدلیل مکانیزم عملیاتی بودن صورت جریان وجوه نقد از موارد دیگری است که در این بخش به آن اشاره شده است.برتری اطلاعات ارائه شده در صورت جریان وجوه نقد در مقایسه با صورتهای جریان وجوه مبتنی بر تغییر در سرمایه در گردش واکاوی شده است.
2 ) دامنه کاربرد: کلیه واحدهای تجاری باید صورت جریان وجوه نقد را بصورت یک گزارش کاملا مستقل و به همراه صورتهای مالی ارائه نمایند.استفاده کنندگان از صورتهای مالی نیازمند اطلاعاتی جامع در خصوص چگونگی ایجاد و مصرف وجوه نقد واحد تجاری می باشند.در این بخش در خصوص دو فعالیت عمده تجاری مانند بانکها و موسسات بیمه عملا بواسطه نوع ماهیت عملیات تجاری خود ، استدلاال شده است که نه تنها عدم ارائه صورتهای مالی باعث انحراف نیازهای اطلاعاتی استفاده کنندگان از گزارشات آنها نشده ، بلکه ارائه صورت جریان وجوه نقد در این واحدها بصورت یک گزارش کاملا مستقل الزامی و مفید می باشد.
3 ) تعاریف : در این بخش به تعریف جامع و کاملی از عناصر اصلی بدنه صورت جریان وجوه نقد پرداخته شده است.
1 - 3 - وجه نقد : عبارتست از موجودی نقد و سپرده های دیداری نزد بانکها و موسسات مالی اعم از ریالی و ارزی به کسر اضافه برداشتهایی که بدون اطلاع قبلی مورد مطالبه قرار می گیرد.
2 - 3 - فعالیتهای عملیاتی : عبارتست از فعالیتهای اصلی و مستمر مولد درآمدهای عملیاتی واحد تجاری
3 - 3 - فعالیتهای تامین مالی : عبارتست از فعالیتهایی است که منجر به تغییرات در میزان و ترکیب سرمایه و استقراضهای واحد تجاری
4 - 3 - جریانهای وجه نقد ناشی از فعالیتهای عملیاتی : شامل جریانهای نقدی ورودی و خروجی ناشی از فعالیتهای عملیاتی است که ماهیتا بطور مستقیم قابل ارتباط با سایر طبقات جریانهای نقدی صورت جریان وجوه نقد نباشد.
5 - 3 - جریانهای نقدی استثنایی : به آن دسته از جریانهای ورودی و خروجی وجه نقد اطلاق می شود که دارای اهمیت نسبی است که حاصل و در بر گیرنده عملیات در حال تداوم واحد تجاری به منظور ارائه تصویری مطلوب از انعطاف پذیری واحد تجاری که افشای جداگانه آنها به لحاظ استثنایی بودن ماهیت و وقوع ضروری می باشد.
4 ) وجه نقد : شامل موجودی نقد و سپرده های دیداری نزد بانکها و موسسات مالی اعم از ریالی و ارزی اطلاق می گردد.همچنین عدم شمول معادل وجه نقد بدلیل پایین بودن ریسک کاهش ارزش آن خارج از موضوع وجوه نقد واکاوی شده است.
5 ) طبقه بندی جریانهای نقدی و نحوه ارائه صورت جریان وجوه نقد : صورت جریان وجوه نقد باید در برگیرنده طبقه بندی اصلی مواردی همچون 1 - فعالیتهای عملیاتی 2 - بازده سرمایه گذاریها و سود پرداختی بابت تامین مالی 3 - مالیات بر درآمد 4 - فعالیتهای سرمایه گذاری و 5 - فعالیتهای تامین مالی در خصوص جریانهای نقدی طی دوره در سرفصلهای جداگانه تهیه شود.
6 ) گزارش جریانهای نقدی ناشی از فعالیتهای عملیاتی : فعالیتهای عملیاتی عبارتست از فعالیتهای مولد درآمد عملیاتی . در واقع هدف از تعریف جریانهای نقدی ناشی از فعالیتهای عملیاتی بیشتر بدین منظور است که واحد تجاری در مسیر بازپرداخت منابع مالی استقراض شده ، حفظ و نگهداشت توان عملیاتی و همچنین سود سهام سهامداران تا چه حد به جریانهای نقدی ایجاد شده از فعالیت عملیاتی خود متکی است تا به منابعی خارج از این موضوع.
7 ) گزارش سایر جریانهای نقدی : کلیه جریانهای عمده ورودی و خروجی نقدی مرتبط با هر یک از سرفصلهای بازده سرمایه گذاریها و سود پرداختی بابت تامین مالی ، مالیات بر درآمد ، فعالیتهای سرمایه گذاری و فعالیتهای تامین مالی باید بر مبنای ناخالص و بطور جداگانه در صورت جریان وجوه نقد انعکاس یابد.
8 ) گزارش جریانهای نقدی بر مبنای خالص : دریافتها و پرداختهای نقدی از جانب مشتریان در صورت اینکه این جریانات عملا بیانگر فعالیت مشتری باشد و نه فعالیت واحد تجاری و همچنین دریافتها و پرداختهای نقدی در رابطه با اقلامی که گردش آنها سریع و مبلغ آنها قابل ملاحظه و سررسید اولیه آنها حداکثر سه ماه باشد ، باید جریانهای نقدی ناشی از آنها بر مبنای خالص گزارش شود.
9 ) سرمایه گذاری در واحدهای تجاری فرعی و وابسته و صورت جریان وجوه نقد تلفیقی :در صورت انتخاب روش بهای تمام شده یا ارزش ویژه در خصوص سرمایه گذاری واحد اصلی در واحد فرعی ، در صورت جریان وجوه نقد واحد سرمایه گذار ، جریانهای نقدی بین واحد تجاری سرمایه گذار و سرمایه پذیر منعکس می گردد.
10 ) جریانهای نقدی ارزی : جریانهای نقدی ناشی از معاملات ارزی با اعمال نرخ ارز رایج در تاریخ تسویه نقدی یا نرخ قراردادی به ریال تسعیر و در صورت جریان وجوه نقد ارائه می شود.
11 ) جریانهای نقدی ارزی در واحدهای تجاری منفرد : در مواردی که واحد تجاری معاملاتی را به ارز انجام دهد تا زمانی که در ارتباط با این معاملات وجه نقد ارزی دریافت یا پرداخت نشده باشد ، این معاملات تاثیری بر خالص جریان وجوه نقد نخواهد داشت.
12 ) جرایانهای نقدی ارزی در گروه واحدهای تجاری : هرگاه بخشی از فعالیت واحد تجاری توسط یک واحد تجاری سرمایه پذیر خارجی انجام شود ، جریانهای نقدی واحد تجاری خارجی بر همان مبنایی که برای تسعیر عملکرد مالی آن بکار گرفته شده ، به ریال تسعیر و در صورت جریان وجوه نقد تلفیقی انعکاس می یابد.
13 ) جریانهای نقدی استثنایی و غیر مترقبه : جریانهای نقدی استثنایی عملیاتی باید در صورت جریان وجوه نقد بطور جداگانه انعکاس یابد و افشای کافی در مورد ماهیت آنها در یادداشتهای توضیحی صورت گیرد.همچنین جریانهای نقدی غیر مترقبه از استاندارد حذف شده است.
14 ) جریانهای نقدی مرتبط با مطالبات و بدهیهای بلندمدت عملیاتی : در روش غیر مستقیم ، افزایش و کاهش حسابها و اسناد دریافتنی و پرداختنی عملیاتی در زمره اقلام تعدیل کننده سود عملیاتی برای محاسبه خالص جریان وجه نقد ناشی از فعالیتهای عملیاتی است.در صورت کاربرد روش مستقیم برای محاسبه جریان وجه نقد ناشی از فعالیتهای عملیاتی ، جریانهای نقدی مرتبط با حسابهای بلند مدت غیر تجاری عملیاتی که در صورتهای مالی واحد تجاری انعکاس داشته و نحوه برخورد با جریانهای نقدی مربوطه دچار ابهام است.در روش مستقیم هرگونه پرداخت از بابت مزایای پایان خدمت کارکنان در زمره جریانهای نقدی عملیاتی منظور می شود.
15 ) معاملات غیرنقدی : معاملاتی که مستلزم استفاده از وجه نقد نیست نباید در صورت جریان وجوه نقد انعکاس داده شود و فقط در صورت با اهمیت بودن باید به افشای کامل آن در یادداشتهای توضیحی بسنده نمود.
16 ) تعدیلات سنواتی : در صورتیکه این تعدیلات بر روی جریانهای نقدی تاثیر گذار باشد ، حسب مورد ارقام مقایسه ای صورت جریان وجوه نقد و یادداشتهای توضیحی مربوطه اصلاح می شود و در صورت جریان وجوه نقد دوره جاری منعکس نمی گردد.
17 ) سایر موارد افشا : واحد تجاری باید مبالغ با اهمیت وجوه نقد را که استفاده از آن توسط گروه واحدهای تجاری مواجه با محدودیت است را در یادداشتهای توضیحی افشا و در صورت لزوم توضیحات کافی در این خصوص ارائه نماید.
18 ) تاریخ اجرا : الزامات این استاندارد بر کلیه صورتهای مالی که دوره مالی آنها از تاریخ 1380/01/01 و بعد از آن شروع می شود لازم الاجرا گردیده است.
19 ) مطابقت با استانداردهای بین المللی حسابداری : به استثنای الف ) تفکیک بازده سرمایه گذاریها و سود پرداختی بابت تامین مالی و مالیات بر درآمد از سایر سرفصل های اصلی جهت ارائه مستقل و ب ) عدم شمول اقلام معادل وجه نقد در تعریف وجه نقد ، با اجرای الزامات این استاندارد ، مفاد استاندارد بین المللی حسابداری شماره 7 تحت عنوان صورت جریان وجوه نقد نیز رعایت گردیده است.
موسسه حسابداری افشار محاسب البرز مجری انواع خدمات حسابداری در کرج
استانداردهای حسابداری ( 2 ) صورت جریان وجوه نقد
موسسه حسابداری افشار محاسب البرز ارائه کننده بهترین خدمات حسابداری در کرج ، امور مالیاتی در کرج ، حسابرسی در کرج و خدمات آموزش حسابداری در کرج دارای اعتبار حرفه ای بالا در میان تمامی موسسات حسابداری کرج ، موسسات حسابرسی کرج و شرکتهای حسابداری کرج

  •  
    استان البرز-شهر کرج-خیابان طالقانی جنوبی- ابتدای لاله9 - ساختمان کاشانی-طبقه6-واحد17
  •  
    026-32755590
  •  
    09127691518
  •  
    026-32755590
  •  
QR-Code dieser Seite

امروز 107

دیروز 118

هفته 851

ماه 3067

کل 385028

3 میهمان و 0 عضو آنلاین

© 2020 افشار محاسب . کلیه حقوق این سایت محفوظ است.طراحی سایت توسط آرمان وب

بالا
?