کرج ، خیابان طالقانی جنوبی ، ابتدای لاله9 ، ساختمان کاشانی
09127691518
ارتباط با ما | 18الي 9

استاندارد شماره 1 حسابداری مربوط به نحوه ارائه صورتهای مالی میباشد.ساختار اصلی این استاندارد شامل 9 بخش میباشد که 7 بخش آن شامل : مقدمه ، دامنه کاربرد ، هدف صورتهای مالی ، مسئولیت صورتهای مالی ، اجزای صورتهای مالی ، ملاحظات کلی و ساختار و محتوا و 2 بخش پایانی آن شامل : تاریخ اجرا و مطابقت با استانداردهای بین المللی حسابداری میباشد.
استانداردهای حسابداری ( 1 ) نحوه ارائه صورتهای مالی
ذیلا به اختصار در خصوص بخشهای این استاندارد اشاره خواهیم نمود.
1 - مقدمه : در این بخش هدف از وضع نمودن این استاندارد یعنی ارائه دستور کاری جهت ارائه صورتهای مالی با مقاصد عمومی با تاکید بر خصوصیات کیفی صورتهای مالی اشاره میشود و در ادامه تاکید بر روی مواردی اصلی که تاثیر گذار بر روی هدف استاندارد میباشد یعنی نحوه ارائه صورتهای مالی ،

رهنمودهایی درباره ساختار و همچنین رعایت حداقل الزامات در خصوص محتوای صورتهای مالی گردیده است.
2 - دامنه کاربرد : در این بخش دامنه کاربرد این استاندارد شرح داده میشود. دامنه اصلی کاربرد این استاندارد " صورتهای مالی با مقاصد عمومی " مورد تاکید قرار گرفته است و در ادامه تاکید شده است که بخشهای اساسی و مهم صورتهای مالی شامل نحوه ارائه داراییهای جاری و بدهیهای جاری بصورت مجزا و کامل در استاندارد شماره 14 حسابداری مطرح خواهد شد.
3 - هدف صورتهای مالی : در این بخش به هدف صورتهای مالی که همان ارائه اطلاعات تلخیص و طبقه بندی شده درباره وضعیت مالی ، عملکرد مالی و انعطاف پذیری مالی واحد تجاری است برای انواع ذینفعان و علاقمندان به اطلاعات حسابداری اشاره شده است و همچنین وظیفه مباشرتی مدیریت در قبال منابع در اختیار نیز مورد تاکید قرار گرفته است. در ادامه استاندارد تاکید جدی بر روی این موضوع شده است که صورتهای مالی باید اطلاعاتی از قبیل : داراییها ، بدهیها ، حقوق صاحبان سهام ، درآمدها ، هزینه ها و جریانهای نقدی را بصورت کامل و شفاف ارائه کند و همچنین اشاره به این موضوع که یادداشتهای توضیحی صورتهای مالی نقش اساسی در کامل نمودن پاسخگویی به نیازهای اطلاعاتی حسابداری استفاده کنندگان از آن را بازی میکند.
4 - مسئولیت صورتهای مالی : بصورت خیلی خلاصه و با تاکید " مسئولیت تهیه و ارائه صورتهای مالی با هیات مدیره یا سایر ارکان اداره کننده واحد تجاری است".
5 - اجزای صورتهای مالی : در این بخش صورتهای مالی بصورت کامل طبقه بندی و تعیین شده اند.
                               - صورتهای مالی اساسی :
                                                                - ترازنامه
                                                                - صورت سود و زیان
                                                                - صورت سود و زیان جامع
                                                                - صورت جریان وجوه نقد
                                - یادداشتهای توضیحی
6 - ملاحظات کلی : این بخش شامل زیر مجموعه های بیشتری می باشد. پنج بخش ابتدایی عموما حالت سرآغاز این استاندارد را دارند . در این بخش از چندین جنبه موضوع این استاندارد یعنی نحوه ارائه صورتهای مالی بسط و گسترش پیدا نموده است.
در ابتدا الزاماتی که باعث ارائه مطلوب و رعایت استانداردهای حسابداری میشود شامل ارائه مطلوبیت در ارائه وضعیت مالی ، عملکرد مالی و جریانهای نقدی واحد تجاری شده است. سپس مواردی اشاره شده است که باعث ارتقای نحوه مطلوب ارائه صورتهای مالی شامل اعمال رویه های حسابداری ، خصوصیات کیفی صورتهای مالی ( قابلیت اتکاء ، قابلیت مقایسه و قابل فهم بودن ) مورد تاکید قرار گرفته است. در ادامه موارد انحراف از استانداردهای حسابداری شماره 1 و تعیین مرزبندی رعایت و یا انحراف از رعایت این استاندارد مورد اشاره قرار گرفته است.برای ارتقای درجه کیفی صورتهای مالی ، موضوع اعمال رویه های حسابداری شرح داده شده است و در ادامه آن موضوع تداوم فعالیت که از بنیانهای اساسی حسابداری است بصورت کامل جدا و کامل تبیین گردیده است.مبنای تعهدی به عنوان مبنای اصلی نظام حسابداری نیز مورد تاکید قرار گرفته است و برای اینکه موضوع مبنای تعهدی حسابداری شکل کامل تری بخود بگیرد موضوعات بنیادینی همچون ثبات رویه در نحوه ارائه ، اهمیت و تجمیع بررسی شده است و مواردی که میتواند مورد گمراه کردن صورتهای مالی گردد ، شامل تهاتر بصورت کاملا شفاف و جامع شرح داده شده است.در پایان این بخش به موضوع قابلیت مقایسه ای بودن صورتهای مالی ، تحت عنوان اطلاعات مقایسه ای پرداخته شده است.
7 - ساختار و محتوا :در این بخش به شرح کامل و عمیق تری از طبقه بندی صورتهای مالی مورد اشاره در بخش 5 این استاندارد یعنی اجزای صورتهای مالی پرداخته شده است.ابتدا به تمیز صورتهای مالی از سایر اطلاعات منتشر شده همراه آن اشاره شده و سپس موضوع دوره گزارشگری و به موقع بودن صورتهای مالی مورد تاکید قرار گرفته است.در ادامه این استاندارد با تاکید جدی بر روی یکایک حسابهایی که در صورتهای مالی شامل ترازنامه ، صورت سود و زیان ، صورت سود و زیان جامع و صورت جریانهای نقدی روبرو میشویم.موضوع بقدری حیاتی و مهم است که یکایک حسابهای مندرج در صورتهای مالی از دو بعد اصلی یعنی نحوه درج در بدنه صورتهای مالی و همچنین افشای کامل آن در یادداشتهای توضیحی ادامه پیدا نموده است.
8 - تاریخ اجرا : الزامات این استاندارد در مورد کلیه صورتهای مالی که دوره مالی آنها از تاریخ 1380/01/01 و بعد از آن شروع میشود لازم الاجرا گردیده است.
9 - تطبیق استاندارد با استانداردهای بین المللی حسابداری : تاکید بر اینکه اجرای الزامات این استاندارد به منزله رعایت استاندارد بین اللملی حسابداری شماره 1 تحت عنوان " نحوه ارائه صورتهای مالی " میباشد.
موسسه حسابداری افشار محاسب البرز مجری انواع خدمات حسابداری در کرج
استانداردهای حسابداری ( 1 ) نحوه ارائه صورتهای مالی
موسسه حسابداری افشار محاسب البرز ارائه کننده بهترین خدمات حسابداری در کرج ، امور مالیاتی در کرج ، حسابرسی در کرج و خدمات آموزش حسابداری در کرج دارای اعتبار حرفه ای بالا در میان تمامی موسسات حسابداری کرج ، موسسات حسابرسی کرج و شرکتهای حسابداری کرج

  •  
    استان البرز-شهر کرج-خیابان طالقانی جنوبی- ابتدای لاله9 - ساختمان کاشانی-طبقه6-واحد17
  •  
    026-32755590
  •  
    09127691518
  •  
    026-32755590
  •  
QR-Code dieser Seite

امروز 987

دیروز 179

هفته 1517

ماه 4813

کل 386774

4 میهمان و 0 عضو آنلاین

© 2020 افشار محاسب . کلیه حقوق این سایت محفوظ است.طراحی سایت توسط آرمان وب

بالا
?